Kultur- og markedsdag 2012

Ringerike Soroptimistklubb gjennomførte en Kultur- og markedsdag i Fengslet. Her var det salg av antikviteter, hjemmelagede kunstverk, mat, aktiviteter som eventyrlesing, hårfletting og maling. I tillegg hadde vi mange fine intimkosnerter med lokale artister.

Inntekter gikk til et globalt og et lokalt formål.

Det globale fokus var et internasjonalt menneskehandelprosjekt, Fotball mot menneskehandel.  Over hele verden utsettes unge jenter for trafficking og menneskehandel. Små jenter blir solgt mot sin vilje og utnyttet seksuelt. I India har dokumentarfilmskaperen Ananya Chakraborti skapt stor oppmerksomhet rundt dette temaet. I 2011 ble hun tildelt den indiske presidentens pris, Lotusblomsten, for dokumentaren ”Understanding trafficking”.

I sitt nye prosjekt jobber Ananya med de jentene som reddes ut av bordellene. Mange av disse jentene er ikke velkommen tilbake til familiene sine. De trenger å lære å leve et normalt liv, de trenger trygghet og et hjem. Fotball brukes som kanalisering av raseri og frustrasjon, og laget Ananya følger trenes av en tidligere landslagstrener. Bli med oss å støtte Anyana i kampen mot menneskehandel!

Det lokale fokus var  Austjord Hospice. Hospice betyr hvilested, og de søker å kombinere høyt kvalifisert omsorg med det hjemmekoselige, slik at det blir et godt sted å være for pasienter og pårørende. De ønsker å tilrettelegge for best mulig livskvalitet for sine pasienter. Austjord ønsker å gi lindring av smerter og andre plager, og å gi pasient og pårørende støtte til å håndtere psykiske, sosiale, eksistensielle/åndelige behov.