Fontenehuset

I 2014 arrangerte klubben 8. mars i samarbeid med Fontenehuset i Hønefoss , med temaet "Ta tak i eget liv" (Ringerike Bibliotek), med fokus på kvinners psykiske helse og som viktig aktør på dette feltet og med fokus på årets prosjekt, Fontenehuset Hønefoss.

Fontenehuset Hønefoss (2014)

Vi arrangerte idag, i samarbeid Fontenehuset i Hønefoss og Ringerike Bibliotek, 8. mars 2014 med temaet "Ta tak i eget liv"  med fokus på kvinners psykiske helse og som viktig aktør på dette feltet. Fontenehuset er et lavterskeltilbud som er åpent for alle med psykiske helseplager. Målet er å hjelpe mennesker tilbake til et sosialt liv, ordinært arbeid og studier. Medlemmer og medarbeidere jobber sammen om driften og medlemsskap er gratis.

Formål med dagen er å skape interesse rundt Fontenehuset i Hønefoss , innsamling av midler for å støtte medlemmer og inspirasjon for lokale bedrifter til å delta i et ”samfunnsansvarsprosjektet” som overgangssbedrift.

Ringerikingen Sten Magnus, (tidl. Konsernsjef UMOE Restaurant Group AS og styremedlem i Fontenehuset), ser på Fontenehuset som nettopp et ”samfunnsansvarsprosjekt”. Gjennom samspill med Fontenehusene i Norge og spesielt for Ringeriksregionen, kan mange bedrifter lokalt, ta et samfunnsansvar ved å bli en del av ”Fontenelauget”; bedrifter og privatpersoner som ser sin egen nytte i å bidra at medlemmene på Fontenehuset får tilgang til arbeidstrening og etter hvert permanente jobber i bedriftene. Roar Jørgensen og RingeriksKraft kan stå som forbilder for hvordan et slikt samspill kan gi dobbel glede for medlem og bedrift i vår region.

Informasjon om arrangementet ligger på arrangementets Facebookside og oppsummering finnes under nåværende prosjekter.

8. mars - oppsummering

Vi fikk stor oppslutning om arrangementet! Ca 120 møtte opp for å høre sterke historier, som rørte oss alle.

«Hvem er Ringerike Soroptimistklubb?» v/Astri Busterud, President Ringerike Soroptimistklubb. Mange fattet interesse for vår klubb, se mer informasjon om oss og hvordan bli medlem "Bli medlem".

Møteleder Sten Magnus, seniorrådgiver og styremedlem Fontenehuset, geleidet oss gjennom programmet.

«Fontenehuset Hønefoss – slik ble det til, og hvordan kan Fontenehuset hjelpe mennesker til å ta tak i eget liv?» v/ Annlaug Nilsen, Daglig leder Fontenehuset fortalte Husets historie, der Annlaug Nielsen og Lisbet Palerud startet historien på Hønefoss, som har vokst seg til et sterkt tiltak som har hjulpet og hjelper mange til å ta tak i eget liv og gå videre med nye krefter og ny styrke.

«Slik tok vi tak i eget liv» der Guro Josephson Berby, nå bosatt i Larvik og Tonje Aspenes Skjalmar opprinnelig fra Harstad, nå Hønefossing, fortalte om sine historier, der de ved hjelp av støtteapparat og Fontenehuset har funnet tilbake til egne liv, som de har styrke nok til å dele med oss. "Det er tøft, men vi har mye å glede oss til hver dag, det er annerledes enn før".

«Krav = Kjærlighet - om hva som gjør oss sterkere»forteller Cecilie Laeskogen om hvordan hun jobber med eget liv, som ikke bare har vært en dans på roser, men som allikevel har lært henne mye om hva hun mener må til for å ta tak i eget liv. 

Beskrivende er nåværende "serviettdikt" på Sundvolden Hotell (av Arne Ruset):

å leve

er ikkje akkurat det lettaste som finst

 ikkje alltid vakre roser

 og fin musikk

 men sidan no

 dette orgelet likevel står her

 kan vi vel spele litt på det

 

Så passet det så bra inn med «Hvordan bli kvinne over egen skjebne» med Mia Skriver, Coach fra firmaet Tipping Point, som hun driver sammen med sin mann og som bidrar med verktøy for å nettopp ta tak i eget liv eller egen bedrift.Hun ga oss innspill for å være den vi virkelig er og være vår egen lykkes smed!!

Takk for at dere delte deres historier og kunnskap med oss!

_____________________________________________________________________________________________________

Hvordan kan DU hjelpe?

Kontakt Fontenehuset: Tlf: 32126610 eller epost: post@fontenehuset.com

Arrangementet var gratis og Soroptimistene stilte med sin hjembakst og kaffe til de som møtte opp. Deltakerne ble oppfordret til å gi en slant i sparegrisen vi hadde tatt med for anledningen!

Hadde du ikke anledning til å delta, men har lyst til å bidra til dette flotte tiltaket?

Bruk kontonummer: 2280.20.72663 Merkes "Fontenehuset"

TAKK FOR BIDRAGET!

 

Mia Skriver, Tipping-Point
Cecilie Laeskogen, Sundvolden Hotell
Sten Magnus, møteglederen...
Annlaug Nielsen, Leder Fontenehuset, Hønefoss